България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Интересът към британското образование не стихва, въпреки Brexit

Тази година по проект "Световното образование" заминават около 1200 български студента, които ще учат в Обединеното кралство

25.08.2016 | 10:28 Редактор: Луиза Божинова
Интересът към британското образование не стихва, въпреки Brexit

Противно на очакванията, че Brexit ще повлияе по някакъв начин на кандидатстването на студенти на Острова, се оказа, че и тази година е страшно засилен интересът на българите, които желаят да следват там.

На Николай Стойков също му предстои да бъде студент във Великобритания, където ще учи агроинженерство.

"Избрах Великобритания по две причини - първо, това е марката за качество и второ, те предлагат уникалната възможност за пет години да завършиш магистър и една година стаж в индустрията, което е неоспорим плюс при кандидатстването за работа и реализация", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Младежът не смята, че Brexit е повод за притеснение.

"Първите дни винаги са свързани с уреждане на административни въпроси - отваряне на банкова сметка, регистриране като студент, да научат кои са най-добрите супермаркети, от които да си купуват храна, която да отговаря на бюджета им", изброи първоначалните трудности пред студентите Стефка Златева, която е консултант от проект "Световното образование".

Тази година по проекта заминават около 1200 студента, които да учат в Обединеното кралство, а най-предпочитаните специалности са инженерните, икономическите, както и креативните като арт и дизайн.