България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

АБВ издига кандидат-президент с профил "Първанов"

БСП нанесе смъртоносен удар върху ген. Радев, обречен е на неуспех, посочи Емил Кало в ефира на Bulgaria ON AIR

25.08.2016 | 10:09 Редактор: Тодор Петров
АБВ издига кандидат-президент с профил

БСП и АБВ окончателно няма да се явят заедно на предстоящите президентски избори. Левицата първа обяви, че прекратява преговорите с партията на Георги Първанов, а от АБВ отговориха, че вече няма шанс да подкрепят кандидатурата на ген. Румен Радев.

Ще ни трябва време, за да преосмислим някои неща. В средата на следващата седмица трябва да съобщим нашия кандидат. Не е лошо той да е с профила на Георги Първанов. Ще търсим нещо близко до неговата визия и поведение, обяви от ефира на "България сутрин" членът на Изпълнително бюро на АБВ Емил Кало.

Той настоя, че някой е успял да промени мнението на председателя на БСП Корнелия Нинова на 180 градуса "за отрицателно кратко време".

"Този човек си е направил погрешно сметката, че АБВ ще заеме ролята на прелъстената и изоставената. Голяма загадка е кой е той, но трябва да е много добър за 48 часа да обърне на 180 градуса мнението на председателя на партията", коментира Кало.

Гостът в студиото разкритикува ген. Румен Радев, че с последните си изяви той е заявил, че е кандидат на БСП. Това е и причината АБВ да оттегли подкрепата си към него.

"Това го обрича на неуспех. Десните не могат да преборят кандидатурата на ген. Радев, но левите ще го свършат. БСП нанесе смъртоносен удар. Ген. Радев сам си сложи етикета и това ще го лиши от много избиратели", каза още Кало, който добави, че конфликтите в левицата надделяват над интересите на цялото.

Гостът на Bulgaria ON AIR се съгласи с мнението, че с действията си БСП подарява изборите на ГЕРБ и намекна, че е възможно подаръкът да е взаимен. 

"Несериозно е Мая Манолова да е наш кандидат-президент. Нейната кандидатура е олицетворение на кашата, която се получи в партията й", каза още Емил Кало.