България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нека сме реалисти, а не максималисти спрямо нашите олимпийци

Децата трябва да имат примери като Елица Янкова и Ивет Лалова, каза за Bulgaria ON AIR спортният журналист Николай Кръстев

18.08.2016 | 07:42 Редактор: Тодор Петров
Нека сме реалисти, а не максималисти спрямо нашите олимпийци

Българските спортисти в Рио се представят така, както могат. Нагнети се много голямо напрежение от това, че България не беше взела медал. Важно е да спечелиш и да се представиш достойно, но е още по-важно да се класираш за Олимпийските игри, което направиха 52-ма българи. Чудесно е, че вече взехме медал. 

Това коментира за "България сутрин" по Bulgaria ON AIR спортният журналист Николай Кръстев, който се включи в ефира на телевизията по скайп от Рио де Жанейро.

"Децата трябва да имат примери като Елица Янкова и Ивет Лалова", посочи той, добавяйки, че не вижда на каква база трябва да сме максималисти към спортистите в Рио и защо трябва на всяка цена да спечелят. 

"Нека бъдем реалисти, а не максималисти", посъветва Николай Кръстев.

Снощи, след като Елица Янкова ни зарадва с първи медал от Олимпиадата (бронз в категория до 48 кг в женската борба) Ивет Лалова завърши на осмо място във финала на 200 метра в леката атлетика. Николай Кръстев е категоричен, че самото класиране на Ивет за финала има стойността на медал. 

"Тя го направи в една от най-авторитетните дисциплини - спринтът на 200 метра. 12 години по-късно Лалова успя да се класира сред най-добрите спринтьорки в света. Нямаше разочарование в нея. Беше ясно, че на 32 години ще е трудно да премери сили с другите момичета. Тя дойде в Рио, за да се класира за финала и изпълни своята цел", коментира още спортният журналист.

Той добави, че двата финала в леката атлетика са най-доброто ни постижение от 2004 г. в тази дисциплина. Днес очакваме добро представяне от лекоатлетите ни Георги Димитров и Мирела Демирева, които според Николай Кръстев също имат шанс да стигнат до финал.

Очаквайте видео!