България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Веселин Марешки влиза в битката за "Дондуков" 2

"Това ще бъде референдумът", заяви бизнесменът пред Bulgaria ON AIR

02.08.2016 | 08:45 Редактор: Мария Аладжова
Веселин Марешки влиза в битката за

Веселин Марешки обяви, че ще се кандидатира за президент наесен. Бизнесменът заяви, че по този начин ще даде гласност на хората, които са искали да гласуват на неприетия от парламента референдум, иницииран от него:

"Това не е самоцел, това ще бъде начин да дадем на хората начин да се изкажат по този основен въпрос - искат ли картели и монополи. Чрез гласуването за моята кандидатура за президент ще бъде даден отговор. Това ще бъде референдумът", каза Марешки в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му все още не е решено кой ще участва заедно с него в предизборната надпревара, това обаче със сигурност ще бъде жена.

Към момента най-спряганото име за вице в обща кандидатура с Марешки е Цвета Кирилова:

"Тя отговаря на нашия профил - нашият профил е кандидата за вицепрезидент да бъде жена. Не сме водили разговори с Цвета Кирилова, но според мен тя е подходящ човек", заяви Марешки.

Очаква се окончателният вариант на президентската двойка да стане ясен през септември, след като формацията на бизнесмена създаде инициативен комитет.

Марешки заяви, че не приема решението на Народното събрание да отхвърли референдума, иницииран от него. Той настоя, че 530 хил. подписа, необходими за провеждането на допитването, са били събрани правомерно.

Преди дни в кулоарите на парламента Веселин Марешки се закани, че догодина ще поиска отново референдум, но този път само за цените на горивата.

Чуйте цялото интервю във видеото: