България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Спортистите ни притеснени от условията в Рио - проблеми с канализацията, с тока, с водата

Очевидно времето не е стигнало на строителите, смята генералният секретар на БОК Белчо Горанов

27.07.2016 | 10:41 Редактор: Ирина Георгиева
Спортистите ни притеснени от условията в Рио - проблеми с канализацията, с тока, с водата

Само след броени дни светът ще бъде спорт. 31 летни игри ще се проведат в Рио де Жанейро. Игрите ще продължат 17 дни, в тях ще вземат участие 10 500 атлета от 206 страни в 42 спорта. Ще бъдат раздадени 306 медали, 136 са за жени, 161 за мъже и 9 смесени. 

Първите български олимпийци са пристигнали вече в Рио, съобщи в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR генералният секретар на БОК Белчо Горанов. По думите му условията в олимпийското село не са добри - има проблеми с канализацията, с тока, с водата. 

"Очевидно времето не е стигнало на строителите. Може би разчетът не е бил направен правилно, но се надявам в оставащите дни и в началото всичко да бъде оправено", обясни той.

Българските спортисти ще бъдат настанени в блок 10 на селото на 16, 17 и 18 етаж, добави Горанов. По думите му сигурността е може би най-важният въпрос, който стои пред организаторите.

"Българските олимпийци са достатъчно подготвени. Имаме чудесни спортисти. Всеки един от тях извоюва мястото си в олимпийската делегация с много пот и усилия. Надявам се на добри класирания и медали", добави той.

Чуйте:

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
vladislavpeichev@yah
преди 7 години
Да сезират за проблемите архиерея на епархия Бразилия на Арменска Апостолическа Църква епископ Нарег Берберян. Сигнализирай за неуместен коментар