България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Премиерата на мюзикъла "Любов и смърт в "Мулен руж" е на 27 и 28 май

Мюзикълът привлича младите хора, посочи режисьорът Бойко Илиев

26.05.2016 | 10:40 Редактор: Ирина Георгиева
Премиерата на мюзикъла

Мюзикълът "Любов и смърт в "Мулен руж"- амбициозна цел, иначе не бих се заел. На прага сме на една премиера, която изискваше много усилия. Музикалният театър беше нарочен от Министерство на културата в една група от театри, която беше изоставаща. Новото ръководство сега се опитваме да възродим мюзикъла, който беше позабравен. Това коментира режисьорът Бойко Илиев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Оперетата има своето значение и привърженици, когато е направена добре, но в крайна сметка мюзикълът е онази тръпка, която привлича по-младите хора, поясни Илиев. Според него има интерес от младите, но това трябва и да се възпитава.

Мюзикълът "Любов и смърт в "Мулен руж" е по мотиви от безсмъртната творба на Александър Дюма – син "Дамата с камелиите", поясни Илиев.

"Целият балет, хористи, оркестър, заедно с диригента Левон Манукян. Има над 200 костюма с Цветанка Петкова -Стойнова. Георги Златанов-сценография. Диригенти на хор, концертмайстори. Актьорски състав беше направен кастинг. Беше спечелен от Антоанета Добрева - Нети, заедно с Дарин Ангелов. Другият състав са Весела Делчева и Денко Проданов, които са от Музикалния театър. Всички солисти - Христо Сарафов, Александър Мутафчийски, Марчо Апостолов, Деница Шопова", анонсира режисьорът.

Премиерата е утре - на 27 и 28 май.