България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

За какво му се къса сърцето на Антон Радичев?

Борете се за самите себе си, съветва актьорът в ефира на Bulgaria ON AIR

24.05.2016 | 09:54 Редактор: Луиза Божинова
За какво му се къса сърцето на Антон Радичев?

Къса ми се сърцето от това, че най-после уредих жената в една застрахователна компания, направих й пълно каско. И сега вече съм си спокоен, могат да я чукат колкото искат - отзад, отпред, отляво, отдясно, откъдето поискат, компанията плаща. А тя пък ми направи застраховка живот и сега ще ме води на най-високия мост на Витиня и да скачам оттам без предпазно въже. Къса ми се сърцето като се сетя колко ме уважава жената!

С този отказ от хумористичното предаване "Клуб НЛО" актьорът Антон Радичев започва своя ексклузивен разказ в "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Сега ми се къса сърцето понякога от радост, понякога от мъка за нещата, които се случват в държавата", заяви в ефир той. "С топла бира вече не ни цакат, а ни цакат с много други неща. Политиците най-много ни цакат, защото най-много ни лъжат", смята Радичев.

"На някои политици вярвам и дано да се получи нещо, но така в самата политика между партиите такива лъжи се разпространяват, че просто ми се повдига понякога", споделя той.

"Аз черпя идеи от народа. Влизам в някаква селска кръчма, срещам се с хората по улиците, разговарям с тях. Те споделят своето мислене, усещам им хумора. Може би затова казват, че съм народен човек", казва още големият актьор.

"В три от пиесите на Йордан Радичков играя - "Опит за летене", "Суматоха" и "Януари". В "Опит за летене" ми дадоха първата национална награда за актьорско майсторство през 1980 година", припомня Радичев.

"На 24 май още от ученици ходехме на манифестации. След това като студенти пак. Нямаше начин да не отидеш, идваше партийният секретар и всичко записваше", спомня си актьорът.

За днешния празник той пожела: "Всичко най-хубаво в това хубаво време! Пожелавам хората да бъдат оптимисти, да се борят за своите изисквания и за самите себе си!"

Цялото интервю вижте във видеото: