България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Първият танцов театрален, еротичен спектакъл у нас

Иноватори сме - танц, Фройд и психология в едно, това споделиха Семир Алкади и Тихомир Делидобрев за Bulgaria ON AIR

23.05.2016 | 12:40
Първият танцов театрален, еротичен спектакъл у нас

Еротичнични танци, които показват смесицата между секса и любовта, желанието и страстта, минимализма и висшата мода. Тук еротиката не е брутална, разказа Семир, който е хореограф на театъра в Сутрения блок на Bulgaria ON AIR.

Театърът е с надпис  18+, защото основните типажи са: "самота, перверзия, садо-мазо, гей, лесбо, както и откровената любов". "Сложихме този надпис, защото хората под 18г., не биха го разбрали и не е за тях. Голота на сцената има. Така сме преценили, но е премерена и естетически издържана", добави режисъорът Тихомир Делидобрев.

В хореографията има танци на пилон, като основен костюм е светлината. Всички участващи танцьори, са се занимавали преди с актьорско майсторство и са с много добра двигателна култура. 

Подобни спектакли има в САЩ и почти цяла Европа, днес те са и на българската сцена, въпреки предразсъдиците и липсата на доверие. 

"В началото имаше недоверие дали ще успеем, но след предпремиерата, хората ни станаха на крака, споделя Семир.

Семир и Тихомир сами създават този проект и въпреки отказите и пречките от страна на различни хора, днес се гордеят с постигнатото. За по-малко от 2 месеца успяват да обучат екипа си на сложните движения. 

Събитието ще бъде на  27 май от 20 часа, а половината сума от приходите ще бъде дарена на фондация "Една от 8" - фондация за жените, които се борят срещу рака на гърдата.