България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Музикалният парад за Гергьовден - уникален спектакъл, със светлинно шоу

Събитието ще е в зала Арена Армеец от 19.00 часа днес, входът е свободен

05.05.2016 | 12:17 Редактор: Анисия Иванова
Музикалният парад за Гергьовден - уникален спектакъл, със светлинно шоу

За трета поредна година националната гвардейска част организира музикален парад по случай Гергьовден. В него ще вземат участие духови оркестри от 6 страни, включително и България, обясни пред Bulgaria ON AIR главен командир Боян Ставрев, командир на Националната гвардейска част.

Парадът ще е тази вечер в зала Арена Армеец от 19.00 часа. В него ще участват 6 оркестъра – Сухопътните войски от Гърция в град Солун, оркестърът на военноморските сили от Неапол, от САЩ, шотландска формация, от Холандия, ще участват и малки гвардейчета от детска градина от Пловдив, ученици от Кърджали, ансамбълът на въоръжените сили.

"Поканили сме и едни от най-добрите български изпълнители - Орлин Горанов, Ваня Костова, Наско от БТР с неговата рок банда, които заедно с шестте оркестъра ще изпълнят много популярна песен", разкри Ставрев.

Поканени са всички българи, входът е свободен. Спектакълът ще бъде уникален – със светлинно и лазерно шоу.

По думите на Ставрев интересът към събитието е много голям. Обикновено залата не може да побере всички желаещи, затова е изградена и видеостена за тези, които не могат да влязат.

Спектакълът ще бъде уникален, много по-различен от първите, защото има много разнообразие. Например духовият оркестър на САЩ ще представи уникални парчета – джаз, забавна музика. А и оркестрите ще представят своите униформи, каза още командирът.