България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дъжд и ниски температури на Великден и Гергьовден

Точна прогноза за времето на синоптика Красимир Стоев за Bulgaria ON AIR

27.04.2016 | 07:36 Редактор: Тодор Петров
Дъжд и ниски температури на Великден и Гергьовден

Времето по Великден ще бъде доста променливо и с валежи, но не с толкова ниски температури, както вчера и днес. Максималните температури ще бъдат около 17 градуса, като все още остават по-ниски от обичайните за този период. Не се очакват нови валежи от сняг.

Това прогнозира в предаването "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR Красимир Стоев от НИМХ към БАН. Според синоптика времето през април е доста променливо, но и в други години са се случвали такива амплитуди в градусите.

"В петък ще има валежи, събота и неделя ще се радваме на по-високи температури, но вече без интензивни валежи. На 2-3 май над България ще преминава средиземноморски циклон, който ще донесе значителни валежи над цялата страна. В първата половина на май времето ще е променливо, с температури по-ниски от обикновено, като често ще вали, особено около 5-6 май. Между 9 и 15 май вече няма да има толкова ниски температури на Балканите", коментира още синоптикът.

Красимир Стоев обясни, че ще се запази тенденцията за по-влажна пролет, като ще има доста валежи, но и слънчеви дни с температури около 30 градуса.

Вижте всичко по темата във видеото: