Група "Насекомикс" с нови музикални проекти

Музикантите, които се вдъхновяват от природата

11.02.2016 | 12:25 Редактор: Анита Соколова
Група

Андрония Попова, Михаил Йосифов, Александър Даниел и Георги Дончев – това са четирима млади музиканти и творци или просто – Група Насекомикс.

Още по темата

Групата се събра като за начало през 2001-ва година за един фестивал в Падуа в Италия и стартира в малко по-различен състав, както е в момента. 

Срещаме се с музикантите в звукозаписно им студио броени часове преди концерта им в "Младежки театър". Музиката на „Насекомикс”  не е комерсиална и еднотипна – и съвсем спокойно може да се определи като авангардна смесица от електронна музика, джаз, рок, пънк, инди, фюжън и трип-хоп.

Михаил Йосифов, който е един от основателите на групата заяви, че четиримата музиканти са от много различни места, идват и се събират в тази група, което е достатъчно основание да черпят вдъхновение.

Насекомикс” покоряват и европейските сцени. Свирят в Италия, Германия, Франция, Испания, Полша. Стават по-популярни с песента си "Инжектирай ме с любов" - саундтрак на филма „Източни пиеси“. 

Музикантите споделят, че всеки един момент е най-запомнящ се. Най-запомнящо за тях ще бъде и това, което в момента се твори.

 След множество изяви на родна и чуждестранна сцена музикантите от „Насекомикс” създават и албуми с песни, единият от които носи емблематичното заглавие „Великани и джуджета” и свързва природата и музиката.

"Ние много си мечтаем да направим с този албум турне в България, да пътуваме, да свирим – това е, което вдъхновява музикантите да правят нови и нови неща, разкри пред екипа ни Андрония. И сподели каква е тайната на „Насекомикс” за успех - да се слуша гласът на природата. Нещо, което освен, че вдъхновява, но и помага за създаването на качествена музика.