България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Б. Николов: Няма стока, която да се изпусне на Черния петък

Най-важното за потребителите е да гледат абсолютните стойности на цените и да сравняват различните предложения

27.11.2015 | 13:24 Редактор: Ирина Георгиева
Б. Николов: Няма стока, която да се изпусне на Черния петък

Няма стока, която да се изпусне на "Черния петък". Това обясни Богомил Николов от Асоциацията Активни потребители в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му наблюденията показват, че повечето продукти могат да бъдат купени и след "Черния петък".

"На търговците им се иска да има истерия на "Черния петък". Неслучайно се и създава такъв ореол, че ако не се възползваме на този ден, то в понеделник ще бъде късно. Наблюденията ни не показват нищо подобно - много малко са стоките, които ще могат да се купят на определена и изключителна цена. Понеделник отново ще има намаления и нито една стока няма да избяга." - поясни Николов.

Най-важното за потребителите е да гледат абсолютните стойности на цените и да сравняват различните предложения, съветва Николов. По думите му интернет дава чудесни възможности, за проверка на цените

"По-наблюдателните хора могат да засекат, че определена стока сравнена с други търговци и магазини, където няма намаление е дори по-изгодна. Този процент може да бъде напълно изкуствен. Още по-наблюдателните могат да открият, че една стока, която например се е предлагала за 10 лева. 3-4 дни преди този ден е увеличена на 13 лева, а след това намалена на 10 лева само, че с гръмката табелка: 30% намаление." - добави Николов.

Чуйте целия разговор в следващото видео: