България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Св. Малинов: Европа вече е обединена по отношение на бежанската криза

Въздушните удари, които Русия и Китай нанесоха по цели на ИД ще предизвикат нова бежанска вълна, смята Д. Байрактаров

05.10.2015 | 14:16 Редактор: Ирина Георгиева
Св. Малинов: Европа вече е обединена по отношение на бежанската криза

Европа вече е обединена по отношение на бежанската криза и има взети решения, които са част от европейското право и вече се изпълняват. Това коментира евродепутатът Светослав Малинов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му дебатите, които се водят в момента са за детайлите и за финансирането.

"Ако разбирате под "обединяване" пълен консенсус не е имало и няма да има, но не е и нужно.  Не бъркайте тези неща, когато се говори за ЕС, защото когато се поставят нереалистични очаквания, те не могат да се изпълняват и се правят грешни изводи. Европа показа достатъчно твърдост и единство, за да приеме тези общи политики. Това, че нямаше консенсус е факт." - допълни Малинов.

Според депутатът от НФ Димитър Байрактаров крайно време е строителите на демокрацията да разберат, че "демокрация насила не се прави, защото, когато създаваш конфликтни точки в определени места по света няма как да не се стигне до този проблем".

Въздушните удари, които Русия и Китай нанесоха по цели на ИД ще предизвикат нова бежанска вълна, смята Байрактаров. 

"Ако трябва да очертаем картата - Йордания вече е пренаселена. Близо 2 млн. сирийци живеят там." - коментира Байрактаров.

Агенция на бежанците няма как да действа по-бързо, защото по-голямата част от бежанците нямат документи, отбеляза Байрактаров. По думите му квотите са само една малка част от проблемите на Съюза и с тях те не приключват.

Чуйте коментара на експертите в следващото видео: