България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Milan Junior Camp" търси български таланти

Могат да участват и деца, които не са тренирали футбол

26.08.2015 | 13:35 Редактор: Анита Соколова

"Milan Junior Camp" се провежда за втори път и от цяла България има огромен интерес към кампанията, каза пред телевизия Bulgaria On Air Иван Рачев, спортен мениджър и един от организаторите. Записванията на децата продължават до следващата седмица. Децата, които участват в групите, са от 5 до 17 години. Няма ограничения за желаещите – могат да се запишат и деца, които не са тренирали въобще. Освен търсене на талантливи деца, проектът показва начините, по които Милан работи и провежда тренировките си, обясни Рачев.

Той разясни, че ще се проведат 10 тренировки през следващата седмица - от вторник до петък, когато ще дойде и мега легендата, символа на Милан. Тогава се очаква у нас да дойде един от най-големите защитници на Италия и световния футбол Франко Барези. Бившият капитан на Милан и "Скуадра адзура" ще бъде един от вип гостите на предстоящия Milan Junior Camp в София.

55-годишният Барези е символ на Милан, след като цялата му кариера между 1977 и 1997 година преминава там, като също така е избран за играч № 1 на клуба за миналия век. В първото издание през 2011 г. Милан избра 6 деца, тази година ще се изберат три, които ще получат покана за международен турнир в Милано. "Покажат ли качества, те ще имат реален шанс да бъдат поканени в академията и във футболния клуб", обясни Рачев.

Шансът е огромен, защото децата и младежите ще бъдат наблюдавани от професионалистите и треньорите на отбора. "Милан" е клубът, който доказва, че големите таланти се изграждат и повечето от тях са намерени по този начин. Това е клубът в Италия, който така изгражда най-много професионалисти, смята спортният мениджър. Това което прави "Милан" в България е не само спортен, но и успешен бизнес модел, допълни още Рачев.