България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Запрянов готов да обезщети пътниците от Тракия

Потърпевшите: Туроператорите да обърнат внимание на безопасността

28.07.2015 | 12:04 Редактор: Анита Соколова
Запрянов готов да обезщети пътниците от Тракия

Собственикът на туристическата фирма "Запрянов травел" – Илия Запрянов, обясни, че причината за инцидента със закъсалия автобус на магистрала "Тракия" е била електрическа повреда.

Dnes.bg първи разказа историята на групата родни туристи, които на прибиране от Истанбул им се наложило да чакат над 2 часа късно вечерта в неделя край Вакарел заради липса на гориво. В Сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air Запрянов обясни, че в машината са били сложени над 100 литра гориво и въпреки това тя отново не е успяла да запали.

Още по темата

"Автобусът не е наш и поискахме официално обяснение от превозвача, който наемаме. До 2 часа през нощта с автобуса е имало катаджии, сутринта са дошли техници от столичен сервиз, който са отстранили повредата", разказа той своята версия.

Собственикът на фирмата заяви, че е готов да обезщети туристите, ако подадат жалба и няколко пъти си извини в ефир за неприятния инцидент.

"До момента при нас официална жалба не е постъпила, нека хората заповядат и да я пуснат", прикани той.

 

Министерството на туризма готви промени в Закона за туризма

 

Гостите в студиото - Десислава Гиева и Димитър Ганов, обясниха, че идеята им не е да подават жалби, а да се обърне внимание на всички туроператорските фирми у нас за безопасността на пътниците.

"Стояхме 2 часа в аварийната лента на "Тракия", след завой, на опасно място. Огорчи ни неадекватната реакция", припомни Гиева.

Тя е на мнение, че екипът, който е пътувал с тях, е нямал никакво обучение за безопасност на пътниците.

"Крайно време е в България да се направи сайт, който да дава рейтинг не само на туроператорите, но и на самите екскурзоводи", предложи тя.