България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Владимир Владимиров: Не се предвижда увеличение на цената на билетите за БДЖ

От 1 февруари ще бъдат върнати 33 от 38 спрени влака

28.01.2015 | 11:27 Редактор: Ирина Георгиева
Владимир Владимиров: Не се предвижда увеличение на цената на билетите за БДЖ

Не се предвижда увеличение на цената на билетите за БДЖ. Това обяви изпълнителният директор на железницата Владимир Владимиров в Сутрешния блок на България Он Ер. Той обясни, че цените на бензина падат и не е обосновано поскъпване на билетите. 

Системата за контрол над кражбите на гориво са пренебрегнати - GPS проследяването и камерите не работят, отбеляза Владимиров. По думите му инвестицията в тази система си е заслужавала (не е била повече от 100 000 лева), защото кражбите преди да се поставят са били за около 5 милиона лева.

"Сега откриваме около милион - милион и половина лева преразход на гориво. Да, има намаляване в обема на работа, но в същия момент има преразход на гориво - те са се увеличили." - коментира Владимиров.

GPS-те ще бъдат възстановени и вече ще има контрол, така че да не бъдат счупени отново, подчерта изпълнителният директор на железницата. По думите му всеки един машинист ще има приемно-предавателен протокол, с който да остави GSP-а в работещо състояние. Ще бъдат сложени и камери там, където трябва, допълни Владимиров. Организира се звено за борба с кражбите, подчерта Владимиров.

"Трудно е, когато бъде хванат един служител в нарушение, ако това не бъде достатъчно добре доказано - да ги уволним. Ние ще ги уволним дисциплинарно, но има хора, хванати в кражба, които след съда се връщат отново на работа. Така че трябва да сме по-прецизни и да имаме достатъчно доказателствен материал" - подчерта Владимиров.

От 1 февруари ще бъдат върнати 33 от 38 спрени влака, съобщи изпълнителният директор на железницата. По думите това е направено чрез координация с общините, така че само 5 от най-нерентабилните влакове ще бъдат върнати.

Чуйте Владимир Владимиров за оздравяване на БДЖ в следващия видео материал: