България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Борислав Мавров: Пътят на новото гръцко правителство ще е труден

Полето на действие на новия гръцки премиер ще бъде доста ограничено, смята експертът

27.01.2015 | 11:50 Редактор: Ирина Георгиева
Борислав Мавров: Пътят на новото гръцко правителство ще е труден

В Гърция следват времена на нестабилност и пътят на новото гръцко правителство ще е труден. Това прогнозира програмният директор на Европейския институт Борислав Мавров в Сутрешния блок на България Он Ер. Според него полето на действие на новия гръцки премиер Алексис Ципрас ще бъде доста ограничено между много обещания, които бяха дадени и малкото възможни, полезни входове, които има пред него и правителството му.

"В този смисъл нещата малко или много ще бъдат предсказуеми. Още повече и че европейските лидери недвусмислено изразиха очакванията си на 26 януари, че се надяват Гърция да се придържа към поетите споразумения. За това и пътят на новото гръцко правителство ще е изключително труден и осеян с доста компромиси - най-вече с дадените предизборни обещания." - допълни Мавров.

Алексис Ципрас се изявява като своеобразен вдъхновител и двигател на ново социално движение в Европа, смята Мавров. Той припомня, че не върнъж Ципрас е коментирал, че търси промяната не само в Гърция, а в цяла Европа. 

Чуйте коментара на Борислав Мавров за новото политическо бъдеще на Гърция в следващия видео материал: