България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Димитринка Гринко: В момента са актуални благотворителните кампании за набиране на хранителни продукти и играчки за деца

25.12.2014 | 12:30 Редактор: Ирина Георгиева
Димитринка Гринко: В момента са актуални благотворителните кампании за набиране на хранителни продукти и играчки за деца

В момента са актуални благотворителните кампании за набиране на хранителни продукти и играчки за деца. Това коментира Димитринка Гринко, доброволец в различни благотворителни кампании в Сутрешния блок на България Он Ер. Тя е категорична, че българите откликват на благотворителните кампании - чрез финансови средства, труда си, дори и чрез компания.

Гринко обясни какво означава да бъдеш доброволец:

"Това е нещо, което човек сам решава да направи. Благотворителността не се изразява само в това да се даде определена сума пари или нещо материално. В повечето случаи хората имат нужда от внимание и от чисто човешко отношение, така че всеки един от нас може да го прави. Не е професия или основно занимание. Повечето хора, които познавам и се занимават с такъв вид благотворителна дейност са предимно със сериозни професии, но успяват да отделят време за добро." - обясни Гринко.

Не е задължително винаги благотворителността да е свързана с голяма сума пари, може да е малка, но от сърце, подчерта Гринко. Според нея хората не се изморяват да даряват, просто не могат да се включат всеки път.

Чуйте още: