България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Корман Исмаилов: Целта на правителството е да овладее процесa на свръх задължаване

27.11.2014 | 00:00 Редактор: Ирина Георгиева
Корман Исмаилов: Целта на правителството е да овладее процесa на свръх задължаване

Целта на новото правителство е да овладее процесa на свръх задължаване единствено чрез реформи през разходната част. Това коментира Корман Исмаилов, член на Временната комисия по бюджет и финанси в Сутрешния блок на България Он Ер. Според него са нужни реформи в съдебната система, администрацията, здравеопазването и образованието.

"Един от секторите с много висока задлъжнялост е Енергетиката. Там липсата на ясна стратегия, на балансиране на пазарите, на пазарно регулиране на процесите, води до тази висока задлъжнялост. Там корпоративната задлъжнялост е много висока и това създава много проблеми на бюджета, рефлектира на цените за потреблението и за бизнеса." - обясни Исмаилов. 

Корман Исмаилов коментира и акцията в Пазарджик от 25 ноември. Според него нужни са законодателни промени, които да криминализират дейността на ИД.

Още по темата

"Първата оценка е, че много мащабна и показна акция и дано е имало необходимост от нея. Знаем за рисковете и проблемите особено сред тази малцинествена група в страната - там през времето има почва да прокарване на нетрадиционно разбиране и на исляма. Друга форма на ислям, така нареченият салафитски, който идва от региони, където тази религия е силно идеологизирана. Важно е да се проследят финансиранията и предварителната информация, че операцията е подготвена от рано, че е събрана достатъчно информация за неща, които са обезпокоителни и според нас действията като че ли са навременни и са адекватни." - поясни Исмаилов.

Чуйте още от коментара на Исмаилов: