България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Огнян Герджиков: Най-вероятно ВАС ще отхвърли жалбата за обявяването на КТБ в несъстоятелност

Синдиците ще влязат във владение на банката преди Коледа

25.11.2014 | 12:18 Редактор: Ирина Георгиева
Огнян Герджиков: Най-вероятно ВАС ще отхвърли жалбата за обявяването на КТБ в несъстоятелност

ВАС ще отхвърли жалбата за обявяването на КТБ в несъстоятелност. Това прогнозира юристът проф. Огнян Герджиков в Сутрешния блок на България Он Ер. По думите му синдиците ще влязат във владение на банката преди Коледа.

Необходими са шест предпоставки по повод дебата за цесиите и прихващането на задължения с вземания от затворени банки, обясни проф. Герджиков. Според него една от тях е изискуемостта на активното вземане, а именно, когато този, който иска да прехване задължението си с вземането от някой друг, трябва неговото вземане да е изискуемо.

"Тази комбинация между цесия и прихващане целят да заобиколят закона, който дава гаранция до 100 хил евро. И всички тези операции на две действителни сделки заобикалят закона и там трябва да бъде насочен удара. Моля ви, не пипайте цесиите! Те не пречат на никой." - коментира юристът. 

Чуйте:

 


3
0 rate up comment rate down comment 0
rangeltodorov@mail.b
преди 9 години
Г-н Герджиков на 26 ноември България няма нужда от разясняването на юридическите тънкости при прилагането на несъстоятелността.До произнасянето на Върховния съд разполагаме с време да спрем грабежа,които се извършва пред очите ни.Не сте ли наясно, че отделянето на пасивите на КТБ и обслужването на текущите потребности на депозантите може да започне още утре.За това ще са неоходими 350 млн.лв, а не 3.6 млд.лв.Рангел Титюков. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
adi
преди 9 години
Чакам момента, в който останалите честни и откровени хора в червената партия-столетница ще кажат истината за участието на социалиста Георги Кадиев в съсипването на КТБ. На социалистите им писна от номерата на Кадиев, който в преследване на личните си бизнес интереси подронва устойчивостта на социалистическата партия, а сега набута партията и в този скандал. Доверието към него от редовите социалисти е изчерпано. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Геро
преди 9 години
И най-вероятно кабинетът ще прикрие виновните! Сигнализирай за неуместен коментар