България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Единственият ход за КТБ е ликвидация, смята Красен Станчев

Съдбата на КТБ и възможните решения за банката продължават да разделят експертите

30.10.2014 | 11:11 Редактор: Ирина Георгиева
Единственият ход за КТБ е ликвидация, смята Красен Станчев

Съдбата на КТБ и възможните решения за банката продължават да разделят експертите. Според икономиста Красен Станчев след доклада на одиторите единственият ход за банката е ликвидация.

"Първият акт на това мнозинство в Бюджетната комисия е да направи нещо друго – да каже, че централната банка трябва да се грижи за спасяването на предприятия като банки, което е пълна глупост, просто такова нещо не може да има. И в същото време казват обаче, че трябва да се прегледат законите и да се подобри управлението. Те всъщност развалят управлението, но казват, че трябва да се подобри." -  заяви Станчев.

Правителството не може да харчи повече от това, което данъкоплатците й дават и от това, което икономиката произвежда, подчерта Станчев.

"Правителството трябва да влезе в рамките на управлението на семейните бюджети." - допълни Станчев.

Основният приоритет на съставянето на следващия бюджет трябва да е съкращаването на правителствените разходи, смята Станчев.

"Това е много важно. Това, което е свързано със сегашната обстановка и то може би се вижда от обсъждането и дебата на КТБ е, че няма ясни представи за онова, което се е случило. На мен ми се струва, че след доклада на одиторите при 76% загуба на стойност на активите единственото нещо, което може да се направи е да се ликвидира." - добави експертът.

Чуйте: