България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR на 2 септември очаквайте

Какви са последните варианти за Визия 2020?

01.09.2014 | 12:50 Редактор: Ирина Георгиева
В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR на 2 септември очаквайте

Какви са последните варианти за Визия 2020 и ще бъде ли смекчен тонът по казуса външна политика и отношения с Русия. Ще се стигне ли до вариант, в който стратегическият документ да сближи позициите на президента Росен Плевнелиев и служебния премиер Георги Близнашки. Тези въпроси ще засегнем в сутрешния блок в 7.30 с председателя на Софийски форум за сигурност Йордан Божилов.

Има ли опасност да загубим пари по еврофондовете  през следващия програмен период. Научихме ли се да пишем качествени проекти и кога ще спечелим убедително доверието на Европа? Ще има ли рестарт на спрените плащания? Тези теми ще са на фокуса ни точно в 8, когато гост в студиото ни ще бъде експертът Атанас Кирчев.

И още  - ще има ли повече пари за пътища? Къде проектите боксуват и защо? Тези проблеми ще обсъдим с Николай Иванов от Българска браншова камара „Пътища“.

Каква е равносметката за отминаващия туристически сезон? Повлияха ли му  осезаемо природните бедствия? Какви са алтернативите и компенсациите за бранша? За това ще говорим с Румен Драганов -директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Тези и още интересни теми очаквайте утре в Сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер! Бъдете пред екрана точно в 6.30, за да бъдете добре информирани!

Гостите са:
Йордан Божилов, Софийски форум за сигурност - за Визия 2020
Атанас Кирчев, експерт по усвояването на евросредства - за проблемите с европейските програми
Николай Иванов, Браншова камара пътища - за ремонтите и строежи на пътища, за еврофинансирането в сектора
Румен Драганов, директор на Института за оценки и анализи в туризма - за летния сезон