България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Шулева: и сега има достатъчно ясни закони, които да се приложат за КТБ

14.07.2014 | 12:56
Шулева: и сега има достатъчно ясни закони, които да се приложат за КТБ

Случаят с КТБ постави БНБ и правителството в ситуация-прецедент. Появиха се различни коментари какви да са следващите стъпки, така че максимално да са защитени вложителите и да се запази стабилността във финансовата система на страната.

Оптималните ходове оттук нататък коментират в Сутрешния блок журналистът от в-к "Банкер" Петър Илиев и бившият министър на икономиката Лидия Шулева.


Още по темата

Доколко правителството ще може да се справи за максимално бързо оздравяване на КТБ - чрез преструктуриране или чрез плана на БНБ. Има ли време и какви ще са последиците за хазната?

За цялата българска общественост това не прилича на последиците на финансовата криза в Европа от последните години, заяви Лидия Шулева.

Според нея въпросите са много повече от отговорите и за да се постигне обществен консенсус по т.нар. "Закон за КТБ", трябва да се дадат повече отговори на въпросите, свързани с обезпеченията за кредитите.

"Има съмнения, че кредитите са дадени на свързани лица", заяви Шулева.

Ако обезпеченията са 20% от стойността на кредита, по кой начин ще си съберем тези кредити - това е главният въпрос според нея.

В момента има достатъчно ясни закони, които биха могли да се приложат, смята Шулева.

Цялото интервю в студиото на Сутрешния блок на България он ер от 14 юли на Иван Нончев с Петър Илиев и Лидия Шулева - във видеото.