Левски спря негативна серия срещу Берое

21.09.2015 | 14:40 Редактор: Десислава Джерманска
Левски спря негативна серия срещу Берое

Левски нанесе първа загуба за сезона на Берое. Сините спечелиха домакинството си от 9-ия кръг на А група с 2:0, но прекъснаха и негативната си серия срещу този съперник. Последният успех на Левски над Берое бе от апри 2013-та година.

Сега, победата бе втора поредна за Левски в първенството, което ги изкачи до третата позиция. Футболистите на Стойчо Стоев се радваха на сериозна подкрепа от трибуните на стадион Георги Аспарухов.

Владимир Гаджев започна в титулярния състав и увенча завръщането си в отбора с гол в 25-ата минута. Попадението дойде след бърза атака на домакините и грешка в завършващата фаза на Том от Берое. Гостите останаха с човек по-малко в 73-ата, когато бившият играч на сините и настоящ капитан на Берое Иво Иванов получи червен картон за опасно влизане срещу Мигел Бедоя.

С човек повече Левски оказа натиск на съперника си и стигна до нов гол след контраатака. Негов автор бе Роман Прохазка в 89-ата минута. До последния съдийски сигнал домакините имаха още няколко положения пред вратата на Благой Макенджиев, като гредата спря удар на Бедоя.