Завърнаха се и последните ни медалисти от Игрите в Баку

България с общо 10 отличия от турнира

29.06.2015 | 12:41 Редактор: Ваня Симонска
Завърнаха се и последните ни медалисти от Игрите в Баку

Злато, сребро и бронз – с такива отличия се завърнаха и последните ни състезатели от провелите се първи Европейски игри в Баку. Очаквано усмивките не слизаха от лицата на родните спортисти, а най-голям заряд излъчваха златните момичета Стефани и Габриела Стоеви. Българките показаха страхотна игра по време на турнира в Азербайджан и спечелиха титлата без да загубят нито един гейм по време на цялата надпревара.

"Много сме развълнувани и още не можем да повярваме, че взехме златните медали. Щастливи сме, че донесохме първия златен медал за България от игрите в Баку. Това е голям успех за нас и сме благодарни на голямата агитка, която ни подкрепяше, както и на треньора ни. Агитката много ни помогна, което ни накара да се успокоим.", коментира знаменоската Габриела.

Другата наша състезателка в бадминтона Петя Неделчева определи състезанието в Баку като "една малка Олимпиада". Там тя стигна до бронз на сингъл жени, след като загуби полуфинала от датчанката Лине Кяерсфелд.

"Според мен резултатите, които постигнахме на тези игри беше доста добре за България като отбор. Специално в бадминтона имаме златен и бронзов медал, което е много добро постижение. Надявам се и в бъдеще бадминтона да върви само нагоре.", изрази мнение Неделчева.

Голямо вълнение сред феновете предизвика появата на националния отбор по волейбол. Привържениците поднесоха здравец на сребърните ни медалисти и им пожелаха още успехи.

"Изиграхме един слаб мач в групата срещу Германия, който беше от 9 часа сутринта. На финала не успяхме да играем по най-добрия начин, но мисля, че причината затова е в огромните усилия и енергия, които изразходихме, за да стигнем до този финал. Наистина израходихме страшно много сили и се натрупа психическа, и физическа умора.", сподели пък треньорът на волейболистите Николай Желязков.

България завърши на 27-о място в класирането по медали от европейските игри в Баку. Родните спортисти спечелиха общо 10 медала - един златен, четири сребърни и пет бронзови.