Барса вдигна купата в Испания, Шави се сбогува с феновете

24.05.2015 | 13:12 Редактор: Велислава Миланова
Барса вдигна купата в Испания, Шави се сбогува с феновете

Шампионът Барселона завърши 2:2 с Депортиво Ла Коруня у дома, в среща от последния 38-и кръг на испанската Примера дивисион. Равенството се оказа напълно достатъчно за гостите да се спасят от изпадане и да останат в елита на Испания.
Публиката стана на крака и изпрати с бурни аплодисменти и уникална хореография напускащия тима Шави Ернандес, който бе заменен в 86-ата минута от Андрес Иниеста и на излизане от терена се разплака. Това бе последен мач за Шави на „Ноу Камп”. Халфът ще доиграе сезона с екипа на каталунците, след което ще премине в катарския Ал Сад.
Голямата звезда на блаугранас Лионел Меси отбеляза два гола, след асистенции на Рафиня и Неймар. Комфортният аванс на домакините обаче бе елиминиран за по-малко от 10 минути. Първо Лукас Перес в 67 мин  намали на 2:1, а след това Диого Саломао в 76 изравни за 2:2. След равенството Барса завършва сезона с 94 точки. Каталунците имат мачове за още два трофея до края на сезона – срещу Атлетик Билбао за Купата на Краля на 30 май и срещу Ювентус във финала на Шампионската лига на 6 юни на „Олимпиащадион” в Берлин.