Пламен Константинов: Световната лига е приоритет за нас

Цветан Соколов пропуска мачовете с Канада

05.05.2015 | 16:54 Редактор: Ваня Симонска
Пламен Константинов: Световната лига е приоритет за нас

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов ще разчита на опитния Владимир Николов да замести диагонала Цветан Соколов в първата част от Световната лига. Соколов няма да може да играе заради травма в рамото като едва в понеделник ще стане ясно дали се налага интервенция. Ако се окаже по-лека травмата, то очакванията са той да бъде на разположение за интернационаланото турне, което включва гостувания на Куба, Канада и Аржентина.

"През първата фаза на Световната лига ще разчитам на Валдо Николов. Той направи много силен сезон във Франция. По мнение на мнозина специалисти, Владо бе най-силният диагонал във френското първенство през този сезон", отбеляза треньорът.

Константинов обяви, че основен приоритет пред отбора са финалите от Световната лига.

"В първия етап цел №1 пред нас е представянето на тима в Световната лига. Добро класиране там, ще ни донесе още точки за световната ранглиста, които пък ще ни дадат възможност за участие в европейска олимпийска квалификация, която може да ни класира за Олимпиадата в Рио."

Треньорът на "трикольорите" сподели и кои са най-големите проблеми пред тима ни. А изненадващо или не, те се оказаха не спортно-технически, а чисто битови – място за подготовка, екипировка, както и невъзможността да се използва Арена Армеец заради високите наеми.

"Седи един паметник тук, Арена Армеец, финалите там можеха да се направят, но никой не се наема заради тези цени. Ако организирахме концерт, щеше да е друго. Ако трябва да се играе Световна лига там, залата трябва да се наеме за известно време, не се наема за деня на състезанието. Като сметнеш цената – става невъзможно да се плаща.", заяви Константинов.


Първите мачове на волейболните национали от Световната лига са срещу тима на Канада, на 30 и 31 май в Ботевград.