Изключват Батков от тръст "Синя България"

Стартира кампания "Левски не е негов"

27.03.2015 | 18:50 Редактор: Ваня Симонска
Изключват Батков от тръст

Собственикът на Левски Тодор Батков ще бъде изключен от Тръст Синя България в понеделник, обяви председателят на "синята" организация, Васил Колев.

"Ще предложа Тодор Батков да бъде изключен от тръста. Това е първият и вероятно единствен изключен. Той не работи за целите на тръста. Така чувствам. Ако преценим, след консултация с юристи, че трябва да бъде изключен, ще го изключим“, заяви пред медиите председателят на тръста Васил Колев.

Тръстът "Синя България" и Националният клуб на привържениците ще концентрират усилията си изцяло върху кампанията "Левски" е твой", след като в четвърътък подадоха оставки като членове на Управителния съвет на клуба. Причината за оттеглянето им беше, че мажоритарният собственик Тодор Батков не спази поставения му ултиматум да предостави всичките си акции на тръста, докато тече кампанията за набиране на средства чрез финансови дарения срещу акции.

По думите на Колев все още не е имало никакви действия по прехвърлянето на 15-те процента от акциите, които Батков обеща още през юни. Освен това досега не се е работило за създаването на въпросната маркетингова фирма, която адвокатът обяви през ноември.

"Няма война с Батков. Ако Батков ни бе дал акциите, ние имаме стратегия. Аз като привърженик на Левски, не мога да искам отборът да играе във В група. Това е перверзия.", изригна Колев.

Според "Синя България" и НКП кампанията "Левски" е твой" е единственият шанс за спасението на клуба, тъй като Батков не може да осигури финансиране. Двете организации отчетоха като най-голям успех това, че са убедили Батков "да постави акциите на масата" и обявиха, че няма да водят война срещу собственика на "сините" с непозволени средства.


В специално изявление на клубния сайт, пък ръководството на Левски призова феновете си да спасят лиценза и изказа благодарност към всеки един привърженик, който е направил дарение и е оказал помощ на клуба.