Реал Мадрид изпусна важни точки в Примера

"Кралете" стигнаха само до равенство 1:1 срещу Виляреал

02.03.2015 | 11:52
Реал Мадрид изпусна важни точки в Примера

Реал Мадрид загуби важни 2 точки при домакинството си на Виляреал в мач от 25-ия кръг на Примера дивисион. "Белите" стигнаха само до равенство 1:1 като в края на двубоя можеха да изпуснат и точката, ако Касияс не се бе намесил отлично при удара на Вието.

През първото полувреме и двата отбора показаха добра и равностойна игра като още в началото гостите можеха да излязат напред в резултата, но Джовани дос Сантос бе в засада. В 10-ата минута Реал отвърна чрез Кристиано Роналдо, който проби от ляво и стреля от малък ъгъл, но не затрудни вратаря. Само няколко минути след това "жълтата подводница" пропусна нова възможност да поведе. Жерард Морено овладя топката в наказателното поле, стреля, но право в Икер Касияс, а при добавката Карвахал изчисти с глава от голлинията. По-късно пред домакините също се откри шанс за гол, но Рафаел Варан прати топката на сантиметри от гредата.

"Кралете" стигнаха до гола в 52-ата минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа заради нарушение на Ерик Бертранд срещу Кристиано Роналдо. Зад топката застана португалецът, който не сбърка и вкара за 1:0. Радостта на домакините обаче бе твърде кратка. Само 12 минути по-късно Виляреал се върна в мача. След чудесно организирана атака на гостите, Жерард Морено реализира и резултатът стана 1:1. В оставащите минути Реал се опита да стигне до победен гол като една от най-добрите възможностите бе пропиляна от Хесе Родригес. В 84-ата минута вратарят на гостите Асенхо излезе неразчетено и подари топката на футболиста на "белите", но той не съумя да я прати в опразнената врата. В продължението Роналдо също пропусна да донесе успеха на своя тим, тъй като ударът му с глава мина над гредата.

След този мач Реал Мадрид остава лидер във временното класиране с актив от 61 точки, следван от Барселона с 59 и Атлетико Мадрид с 54.