Стойчо Стоев: Футболистите нямат проблем с безпаричието

"Сините" приемат Хасково в петък за шампионата

26.02.2015 | 18:00
Стойчо Стоев: Футболистите нямат проблем с безпаричието

Стойчо Стоев поясни, безпаричието в клуба не се отразява негативно на състезателите и на изявите им на терена. Специалистът разкри, че е провел среща и разговор с тях по този повод.


"Вчера дори имахме един разговор с футболистите и те по-весело приемаха това, че се закъснява с парите. Коментираха, че не им прави впечатление и се надявам наистина да не им се отрази на играта. Знаем, че когато работиш дадена работа, тя трябва да се възнаграждава. Но на този етап в никакъв случай не им влияе това, че не взимат пари.", коментира треньорът на "сините".

В петък Левски играе отново срещу тима на Хасково, но този път в шампионатен двубой. Стоев разкри, че е възможно да направи промени в състава си спрямо предходния мач. Със сигурност на вратата този път ще застане Пламен Илиев, тъй като Боян Йоргачевич лекува травма. Очаква се в игра да видим и Либан Абди, който вече е възстановен от контузията в глезена.

"Възможно е да има промени в състава. Още не съм го решил в пълна степен, но е възможно. Заедно на терена на този етап надали ще видим Домовчийски и Гикиевич, защото за мен това ще е неоправдан риск."

"Ако се получи подценяваме, това говори лошо за отбора, тъй като един сериозен отбор не може да си позволи подценяване, независимо от силата на противника. Ясно е, че мотивацията е различна, но това не значи, че трябва да го подценяваш."

В заключение Стоев допълни, че е трудно да направи качествен отбор за 40 дни. Той уточни, че от изключителна важност за един колектив е и комуникацията треньор – футболист.

"Доверието между футболисти и треньори се изгражда във времето. Някой път трябва доста време, докато самите футболисти повярват изцяло на треньора за това, което иска да се случи с отбора. Месец, два, три понякога не е достатъчно, защото е нормално не всеки да е убеден в това, което се изисква от него."


Левски приема Хасково в петък, 27 февруари 2015 от 17 часа на стадион Георги Аспарухов в столицата. Билетите за срещата ще бъдат пуснати в продажба в самия ден на мача и ще бъдат на цени 10 и 15лв.