Марио Кирев: В България искам да играя само в Славия

22.01.2015 | 18:20
Марио Кирев: В България искам да играя само в Славия

Вратарят Марио Кирев е едно от новите попълнения на Славия.

25-годишният страж се завръща в българското футболно първенство след почти 6 години зад граница. През 2009 година той бе трансфериран от Славия в италинския гранд Ювентус.

Кирев говори специално за спортното предаване Резултат.


-    Защо реши да се върнеш в българското първенство?
-    Разделих се последния ми отбор в Румъния. Мислех да търся нова оферта от чуждестранен клуб, но така се получи, че дойдох в Славия да поддържам форма. Изкарах близо месец тук, когато президентът на клуба Венци Стефанов ме извика и заедно с треньора Иван Колев ми обясниха, че искат да разчитат на мен от новия полусезон.


-    През 2009 година направи трансфер в Ювентус като голям талант на Славия. Почти шест години по-късно как се чувстваш сега? Какво натрупа през тези години?
-    Да,  чувствам се пораснал. Със сигурност съм натрупал и професионални умения, все пак тренирах в една от най-добрите школи в света, каквато е италианската. Тренирах заедно с Буфон, Манингер и Сторари, които са сред най-добрите вратари. Чувствам се по-израснал и като човек, и като вратар.


-    В Славия трябва да се пребориш с конкуренцията на Георги Петков и Емил Петров? Имаш ли вече план и стратегия как да го направиш?
-    Не. Аз дори се уча от тях. За мен Георги Петков е един от най-добрите български вратари. Ще давам всичко от себе си на тренировки и ще се опитам да ги преборя.


-    Все пак като ти предложиха договор от Славия, обсъдихте ли темата за титулярното място?
-    Не, не сме я обсъждали.


   Славия като че ли подмладява отбора в момента. Как виждаш близкото бъдеще на този тим?
-    Виждам, че от както дойде Иван Колев, той работи много добре. Добър педагог е, мотивира играчите и в края на миналия сезон тимът почна да върви нагоре. Играчите започнаха да се сработват и обиграват.


-    Имал ли си предложения от други български отбори?
-    Не. Само от Славия. Тук съм израснал и винаги се чувствам като у дома си. Обичам Славия и може би само тук ще играя.


-    Какво постигна през последните години и какво не успя, а ти се искаше?
-    Да започнем с негативното…. Много ми се искаше да направя поне един мач с първия отбор на Ювентус. Но играх само за втория отбор. Иначе два пъти станах шампион с Тимишоара и един път с швейцарския Тюн.

 

Цялото интервю с Марио Кирев може да гледате във видеото: