ЦСКА ще съди Антон Карачанаков, Томов обвини мениджъртите му

Томов: Съжалявам за случая Карачанаков

14.01.2015 | 20:05
ЦСКА ще съди Антон Карачанаков, Томов обвини мениджъртите му

Александър Томов обяви, че вината за напускането на Карачанаков не е нито негова, нито в "червения" клуб, а в мениджърите на 22-годишния футболист. Силният човек в ЦСКА е категоричен, че предложение от друг отбор за Карачанаков не е имало.

"Съжалявам за случая Карачанаков и ако имаше търпение, можеше да играе сериозна роля в ЦСКА. Не е имало оферта за него, нито от 50, нито от 100 хиляди евро. Отговорността е изцяло на неговите мениджъри. Ако се хванем за деня и часа, това не е сериозно. Оценката е, че те могат да му намерят клуб. Ако отиде в отбор от Висшата лига на Англия, Испания, Италия, ще кажа: Аферим, Лъчо и ще преглътна. Ако беше останал в ЦСКА, щеше да се развие. Те искат да се възползват. Имат някакви планове за него. Отговорността е изцяло тяхна", коментира казуса Томов.

Той допълни, че се очаква ЦСКА да се раздели с някои от своите футболисти, но това в никакъв случай няма да става на всяка цена.

"ЦСКА не е сергия за продажба на футболисти и върховният критерий за продажба са плейофите. Никой от вас няма съмнение, че ЦСКА ще влезе в плейофите. Вероятно ще има още двама или един поне."

Томов напълно отрече информациите, че е обсъждана възможност клуба да премине изцяло в ръцете на бизнесмена и акционер в ЦСКА Петър Манджуков.