Реал Мадрид е новият световен клубен шампион

21.12.2014 | 11:32
Реал Мадрид е новият световен клубен шампион

Реал Мадрид спечели световното клубно първенство след успех с 2:0 над Сан Лоренсо на финала в Маракеш. Успеха за "белите" дойде след попадения на Серхио Рамос и Гарет Бейл, които се разписаха в двете полувремена.  

В 37-ата минута Тони Кроос центрира от ъглов удар, а Серхио Рамос остана непокрит и с глава отбеляза за 1:0. Две минути преди края на първото полувреме Карло Анчелоти трябваше да извърши принудителна смяна, след като Марсело получи травма и не успя да продължи двубоя. На негово място се появи Фабио Коентрао. След почивката в 51-ата минута Иско изведе по брилянтен начин Гарет Бейл и уелсецът шутира ниско под плонжа на вратаря за 2:0.

Така Реал Мадрид наследи световната клубна титла от Байерн и завършва годината с четири трофея, след като спечели още Купата на Краля в Испания, Шампионската лига и Суперкупата на Европа. Реал е в серия от 22 поредни победи във всички турнири. Кралският клуб вече има рекордни четири световни купи, три от които във формата "Междуконтинентална купа". С толкова е и Милан. За наставника на Реал Карло Анчелоти отличието е второ в кариерата му, като преди няколко години го завоюва и с росонерите.

„Мисля, че заслужавахме да спечелим тази титла, защото напълно откровено можем да кажем, че Реал Мадрид е най- добрият отбор в света. Много съм щастлив, защото завършихме годината по най- добрия начин. Това ще остане една незабравима година“, заяви треньорът на Реал Карло Анчелоти.

Защитникът на белите Серхио Рамос получи Златната топка за най-полезен играч на световното клубно първенство. Втори остана съотборникът му Кристиано Роналдо. Вратарят на Реал Мадрид Икер Касийяс пък постигна нещо изключително, след като вече е вдигал всички най-ценни колективни трофеи във футбола като капитан.