Атлетико де Колката триумфира в индийската Суперлига

21.12.2014 | 11:28
Атлетико де Колката триумфира в индийската Суперлига

Отборът на Атлетико де Колката спечели шампионската титла в първото издание на индийската футболна Суперлига.

Във финалния мач от плейофите на първенството Атлетико стигна до драматичен успех с 1:0 срещу тима на Керала Бластърс. Двубоят се игра на "Ди Уай Пейтил Стейдиъм" в Мумбай пред 36 000 зрители. Влезлият като резерва полузащитник Мохамед Рафике донесе успеха с единствения си гол за сезона в петата минута на добавеното време. Рафике засече с глава центриране от корнер и прати топката в мрежата на 44-годишния бивш английски национален вратар и играещ треньор на Керала Бластърс Дейвид Джеймс.

Атлетико де Колката е воден от испанския специалист Антонио Лопес, а големите звезди в състава също са испанци - бившият защитник на Ливърпул и Виляреал Хосеми и бившият халф на Реал (Мадрид) Борха Фернандес.


Първият сезон на Индийската суперлига стартира през октомври тази година. Участие в него взеха 8 отбора. 14 мача се изиграха в редовния сезон, като първите 4 тима се класираха за плейофите. Средната посещаемост на мачовете през този дебютен сезон е над 26 хил. души, което е 5 пъти повече от тази на Ай-Лигата – другата висша дивизия в индийския футбол.