Арсенал без Уилшър срещу Борусия Дортмунд

Националът е с изкълчен глезен.

26.11.2014 | 08:00
Арсенал без Уилшър срещу Борусия Дортмунд

Джак Уилшър пропуска мача на Арсенал срещу Борусия Дортмунд от груповата фаза на Шампионска лига. Футболистът е с изкълчен глезен и няма да бъде на разположение на мениджъра Арсен Венгер. Английският национал се контузи по време на дербито във Висшата лига между лондончани и Манчестър Юнайтед миналата събота, спечелено от "червените дяволи" с 2:1. Въпреки този крах, днес топчиите ще търсят трите точки срещу Борусия, за да си осигури класиране за осминафиналите.

"Играем у дома в Шампионската лига като този мач е много важен за нас. Въпреки загубата в събота, всички в отбора са в добро настроение. Играем динамичен футбол и мисля, че имаме доста големи шансове срещу Дортмунд", отбеляза Венгер.

"Артилеристите" ще бъдат и без вратаря Войчех Счесни и нападателя Тио Уолкът.

"Вярваме в себе си и възможностите си. В отбора има силен колективен дух. По мое мнение в събота срещу Юнайтед играхме доста добре, създадохме много голови ситуации и можехме да водим с 3:0 на полувремето, но в крайна сметка загубихме. Взели сме си поука от този двубой и мисля, че е добра възможност срещу Борусия Дортмунд да го докажем. За нас е важно да вземем трите точки и да си осигурим класиране в следващата фаза на турнира", коментира и халфът на Арсенал Аарън Рамзи.

Арсенал приема Борусия Дортмунд тази вечер с мач от група D на Шампионска лига.