Барса с Матийо и Рафиня срещу Севиля

Мачът е от 21 часа българско време.

22.11.2014 | 08:00
Барса с Матийо и Рафиня срещу Севиля

Защитникът Жереми Матийо и халфът Рафиня се завръщат в състава на Барселона за мача срещу Севиля. Очаква се Матийо да бъде и сред стартовите единадесет и да си партнира в центъра на отбраната с Хавиер Масчерано или Жерар Пике. Французинът не беше тренирал от три седмици насам, след като получи травма в десния крак при загубата с 0:1 от Селта Виго.

Рафиня пък лекуваше разтежение, получено по време на паузата за националните отбори. Най-вероятно в групата ще бъде и Мунир Ел Хадади.

„Севиля е отбор, който играе стратегически. Опитват се да пресират съперника и създават доста проблеми на съперника при изнасянето на топката. До момента имат 9 гола, благодарение на тактически указания, а 8 гола футболистите им са отбелязали с директни удари към вратата. Стилът им на игра е много динамичен. Това е отбор, който със сигурност ще ни затрудни.“, отбеляза старши треньорът на "каталунците" Луис Енрике.

Той коментира и темата около спекулациите с Лионел Меси и неговото бъдеще на „Камп Ноу“.

„Меси винаги е казвал, че е щастлив тук. Не желая да обсъждам спекулациите по него адрес. Той е горд да защитава честта на Барселона“.

Барселона приема Севиля в среща от 12-ия кръг на Ла Лига. Двубоят е с начало 21 часа българско време. Преди този сблъсък Барса изостава на две този от лидера Реал Мадрид, който пък в този кръг играе с Ейбар.