Реал М посреща Байерн М тази вечер на Сантяго Бернабеу

Двата отбора се изправят един срещу друг в спор за място на финала в Шампионската лига

23.04.2014 | 17:44
Реал М посреща Байерн М тази вечер на Сантяго Бернабеу

Реал М ще посрещне Байерн М тази вечер на Сантяго Бернабеу, а двете звезди на отбора Кристияно Роналдо и Гарет Бейл може да не вземат участие в двубоя. Наставникът на белия балет Карло Анчелоти заяви на вчерашната си пресконференция, че нападателят е добре и тренира наравно със съотборниците си, но в деня на мача ще се прецени дали ще играе. Според италианския специалист дори и при най-малката опасност за здравето на Кристияно, той няма да влезе в игра. Португалецът имаше възпаление на сухожилието на лявото коляно и двусантиметрово разкъсване на мускулни влакна в лявото бедро. Гарет Бейл също притеснява треьорския щаб и е под въпрос, след като е измъчван от настинка. „Байерн не е Барселона, но философията им е същата.“, заяви Анчелоти на брифинга преди мача. Италианският специалист призна, че срещу баварците ще играе Коентрао, а Марсело все още не е готов за игра.

 

Голмайсторът на Байерн Марио Манджукич и Марио Гьотце почти сигурно няма да са титуляри срещу Реал. На вратата ще бъде възстановеният от травма Мануел Нойер. Капитанът Филип Лаам ще се завърне като десен бек, а Жером Боатенг, Данте и Дейвид Алаба ще допълнят защитната линия. Пред тях ще действат Хавиер Мартинес, Бастиан Швайнщайгер и Тони Кроос. По двете крила сигурни са Франк Рибери и Ариен Робен, а в ролята на централен нападател Томас Мюлер измества Манджукич.
Даниел ван Буйтен не попадна в групата в групата за мача, тъй като е поискал да присъства на раждането на третото си дете.

Хосеп Гуардиола, който никога не е губил на Сантяго Бернабеу, ще се изправи за 16-и път срещу Реал, като в тези мачове испанецът има 9 победи, 4 равенства и едва 2 загуби. Самият Гуардиола обаче не демонстрира надменност. „В главата си никога не съм отивал като фаворит на Бернабеу. Имам твърде голям респект към тях, за да си го позволя.“ – заяви той.