Атлетико М и Челси в първа битка на 1/2-финалите в ШЛ

Атлетико Мадрид и Челси стартират битката по между си от полуфиналите в Шампионската лига тази вечер на Висенте Калдерон

22.04.2014 | 14:37
Атлетико М и Челси в първа битка на 1/2-финалите в ШЛ
Дюшекчиите ще се опитат да достигнат първи финал в най-атрактивния футболен турнир в света от далечната 1974-а година, когато мадридчани триумфират с купата. Мениджърът на Атлетико Диего Симеоне няма проблеми с контузени и наказани футболисти и ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. Арда Туран, който бе контузен вече тренира наравно със своите съотборници. Другата въпросителна бе около участието на Тибо Куртоа. Вратарят е собственост именно на Челси, но лондончани дадоха съгласието си той да играе. Сезонът за Атлетико е много силен като до момента мадридчани имат голям шанс да триумфират и в испанското първенство. Четири кръга преди края те са лидери с 4 точки пред втория Барселона и шест пред Реал Мадрид, който е с мач по-малко.
 
Нападателят на Челси – Фернандо Торес пък ще се изправи срещу отбора, в който стартира футболната си кариера. Испанецът е юноша на Дюшекчиите. Не малко проблеми има мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо преди гостуването на Атлетико. Със сигурност двубоя ще пропусне Бранислав Иванович, който е наказан. С травма и извън сметките на Моуриньо е и Ван Гинкел. До последно под въпрос ще останат Петър Чех и Еден Азар, които също са контузени като чешкият страж има доста по-големи шансове да излезе на Висенте Калдерон. Към всички тези проблеми за португалския специалист трябва да се добави и че той няма да може да използва още Салах и Матич, които нямат право да играят за Челси в Шампионската лига през този сезон. Натискът върху лондончани е голям и заради битката за титлата в Англия, където изостават на 5 точки зад лидера Ливърпул, а в уикенда между двата мача с Атлетико Челси гостува именно на легендарния Анфийлд.
 
Атлетико Мадрид или Челси ще вземат предимство преди реванша другата седмица ще разберем тази вечер след 21:45 ч.