Качествена ли е храната, която ядем?

23.06.2017 | 20:32 Редактор: Юлия Христова
Качествена ли е храната, която ядем?

Често пъти консумацията на нискокачествена храна води до лечението със скъпи лекарства, това посочиха в студиото на Директно бизнесмените Кирил Вътев и Николай Тодоров. По думите им в момента мястото, на което един български производител може да  реализира основно продукцията си са големите търговски вериги. Там обаче се търсят основно евтини стоки, което има връзка и отношение към качеството на храната, която ядем, смятат те. Двамата допълниха, че и в световен мащаб конкуренцията е за постигане на възможно по-ниски цени.

Вътев подчерта, че в България в момента все пак има немалко родни производители, чиито хранителни продукти са изключително качествени и може да им се има доверие.