Глобална хакерска атака блокира десетки сайтове

Използвани са хиляди свързани устройства, заредени със зловреден код

21.10.2016 | 11:10 Редактор: Тодор Петров
Глобална хакерска атака блокира десетки сайтове

Мащабна хакерска атака спря достъпа до някои от най-големите и известни сайтове тази нощ. Атаките удариха Twitter, Paypal, Spotify и клиенти на компанията за домейн услуги от Ню Хемпшир Dyn, съобщава "Ройтерс". 

Хакерите са използвали за целта хиляди свързани с интернет устройства, които са били заредени със зловреден код, предизвикал прекъсванията. Първоначално прекъсванията са започнали в източните райони на САЩ и след това са се разпространили към другите части на страната и Европа. 

Потребители се оплакват, че не са могли да използват и Mashable, CNN, the New York Times, the Wall Street Journal, Yelp, както и някои функции на Amazon.com.

"Сложността на атаките е това, което ни затруднява”, коментира Кайл Йорк от Dyn. Компанията обясни, че атаките са дошли от милиони интернет адреси, което ги превръща и в една от най-големите подобни кампании, виждани някога.

Департаментът на САЩ по вътрешната сигурност и Федералното бюро за разследване (ФБР) обявиха, че са започнали разследване на инцидентите.

Четете още по темата в Investor.bg