Twitter все още запазва позицията си "на високо"

Kомпанията срина капитализацията си до 16,4 млрд.

27.09.2016 | 22:05
Twitter все още запазва позицията си

 

Twitter изглежда все повече като перфектната мишена за за поглъщане. След Salesforce и Google сега и за Disney се твърди, че обмисля оферта за социалната мрежа.

В краткосрочен план това се отразява добре на цената на акциите на Twitter – те скочиха с 19% от четвъртък до петък. Въпреки това обаче за компанията все още по никакъв начин не може да се твърди, че "лети високо“.

След като първоначално се изстреля до 45,10 долара за акция през ноември 2013 г., цената на книжата в момента е  значително под това ниво. Спадът е още по-голям, ако се вземе предвид рекордния връх от 73,31 долара, наблюдаван през декември 2013 г. 

От тогава насам обаче пазарната капитализация на компанията се срина с 23,5 млрд. долара. В момента тя е 16,4 млрд. долара, след като през последните няколко тримесечия социалната медия отчита загуби и забавяне на ръста на броя на потребителите.

Така всеки потенциален купувач би трябвало да разполага със солиден план, за да накара малката синя птица да полети обратно нагоре във висините, коментира Statista.com.

Четете още новини в Investor.bg