Kindle отново става достъпен за незрящи

Новият четец се продава за 80 долара с реклами и 100 долара – без, има повече памет и безжична bluetooth технология

23.06.2016 | 17:39 Редактор: Луиза Божинова
Kindle отново става достъпен за незрящи

Amazon обяви нов, по-тънък и по-лек електронен четец с марката Kindle в сряда. Най-голямата новост в него е връщането на достъпността на устройството за незрящи, пише Wall Street Journal.

В ранните си дни четците на Amazon имаха говорители, гнездо за слушалки и функция "текст към говор“, която помагаше на читателите с проблеми със зрението. Но четвъртото поколение Kindle Touch, което се появи през 2011 г., беше последното, предлагащо тези удобства. След като Amazon се насочи към таблетите Fire с LCD екрани, тя премахна аудио функционалностите от четците Kindle, което ги направи недостъпни за незрящите.

Новият четец се продава за 80 долара с реклами и 100 долара – без. Той разполага с 6-инчов екран с електронно мастило като своите предшественици. Екранът не свети като модела Paperwhite. Устройството разполага с повече памет и безжична bluetooth технология, която за първи път се ползва в Kindle.

Bluetooth обикновено се ползва за предаване на музика или говор. В случая това означава, че Kindle може да ви чете на глас електронна книга, когато се свърже с Bluetooth слушалки или колонки, като Amazon Echo. Технологията за говор VoiceView, която чете дори менюто на устройството и други функции на интерфейса, направи своя дебют през 2015 г. на таблетите Fire.

Повече технологични новини четете на Investor.bg