Терористичните атаки ще повишат търсенето на технологии за сигурност

Хедж фонд мениджърът Лекс ван Дам пред Investor.bg

24.11.2015 | 10:42
Терористичните атаки ще повишат търсенето на технологии за сигурност

Търсенето на технологии за киберсигурност, наблюдение и отбрана ще се повиши, каза хедж фонд мениджърът Лекс ван Дам в интервю за Investor.bg.

„..Т.нар. престъпност на белите якички превръща в своя мишена данните на потребителите. Пример са кибератаките над веригата супермаркети Target в САЩ и тези над телекома TalkTalk във Великобритания.

Ще има по-голямо търсене на решения за киберсигурността, които да защитават бизнеса и потребителите“, каза Лекс ван Дам.

Хедж фонд мениджърът Лекс ван Дам стана световно известен през 2009 г. с участието си в поредицата BBC 2 Million Dollar Traders. Инвестира 1 млн долара собствени средства и обучава участниците, които никога преди това не са търгували на международните фондови пазари.

„Светът днес е много по-различно място в сравнение с преди 10 години и е много важно всеки да има основни познания за това как да управлява спестяванията си и колко е важно да инвестира за пенсията си. Все пак има много предимства за хората, решили сами да управляват своите собствени инвестиции, вместо да плащат на посредник за резултат, който те сами биха могли да постигнат с подходящото обучение“.

Цялото интервю може да прочетете на сайта Investor.bg.

Лекс ван Дам е специален гост на тазгодишния INVESTOR Finance Forum, който ще се проведе на 27 ноември 2015 в Интер Експо Център.

/Корица: Лекс Ван Дам, снимка:investor.bg/