Атанас Райков подбира първите членове на екипа за българския офис на Viber

На първо време вниманието е насочено към бизнес развитието, коментира генералният мениджър за Централна и Източна Европа

11.09.2015 | 09:57 Редактор: Мариета Иванова
Атанас Райков подбира първите членове на екипа за българския офис на Viber

Бизнес развитието на първо време фокусира най-голяма част от вниманието на новия генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа Атанас Райков. В тази посока са насочени и усилията му в подбора на кадри за българския офис на компанията, става ясно от интервю на Райков за Investor.bg.

“На първо време ще са ни нужни хора, които да ни помагат в тази насока в регионален план, които могат да покриват ефективно страни като Сърбия, Унгария, Гърция”, коментира Райков. И допълва, че ключови предимства за кандидатите са добрите комуникативни умения и доказания опит в изграждането на партньорства в дигиталната сфера.

Райков споделя още, че в следващите няколко месеца планира да екипът за българския офис да бъде от 4-5 души, а след това да бъде избрана и локация за целта.

Искам да се съобразя с това, което хората искат, а не да им налагам своето виждане”, споделя още Райков. И допълва, че ако резултатите са добри, ще има нужда и от повече хора. –„ Нашият бизнес модел предполага да бъдем ефективни и максимално леки откъм разходи”, коментира още той.

Райков коментира, че услугата на Viber ще остане безплатна.

Защо е предпочел да работи за технологичната компания- може да научите от интервюто на Investor.bg тук.