Кой е най-подходящият таблет за вас?

10 от най-добрите таблети в света

28.11.2014 | 16:51 Редактор: Ирина Георгиева
Кой е най-подходящият таблет за вас?

Коледните и новогодишните празници наближават, а и с тях треската за закупуване на подаръци. Ако сте решили да подарите таблет или просто да си купите нов без повод, то имате богат избор. Независимо дали предпочитата IOS, Android или Windows, днешните таблети се предлагат във всички размери и спрямо специфичните интереси. 

Някои таблети са с толкова големи екрани, че когато се ползват с клавиатура, могат да се възприемат като временни лаптопи, а други са толкова малки, че спокойно могат да се носят в портмоне. Разбира се има и такива, които са универсален размер - на тях може да се гледа филм комфортно, както и са достатъчно малки, че да се побират в чанта.

От Business Insider са направили класация с едни от най-добрите машинки:

10. Nvidia Shield Tablet - $300

Nvidia Shield Tablet е сравнително евтин таблет, който е чудесен за игри. Той работи с новия чип на Nvidia K1, който е проектиран да "подкарва" игри с интензивна графика. Също така има стилус (писалка), която работи идеално и позволява да си водите бележки върху екрана на таблета. Ако сте геймър и вече притежавате настолен компютър с хардуер на Nvidia, можете синхронизирате игрите между таблета и телевизора.

9. Microsoft Surface Pro 3 - започва от $799

С Microsoft Surface Pro 3, от Microsoft твърдят, че са събрали цялата компютърна мощ на един лаптоп в супер тънък таблет. Той работи с Windows 8.1 и разполага с красив 12" екран. Таблетът също работи със стилус. Microsoft Surface Pro 3 е отличен избор, ако използвате много Windows или Office за работа. Този таблет е лесно преносим, но не може да се каже, че заменя лаптопа.  Нужно е да платите и допълнително 130$, ако искате да се снабдите с придружаващата клавиатура на Microsoft.

8. Google's Nexus 7 (2013г.) - $200

Google's Nexus 7 може да е на повече от година, но е отличен избор, ако търсите евтин, тънък таблет с Android и голям екран. Животът на батерията също е голям - около 7 часа, според изследването на Business Insider. Не е толкова продължителен, колкото обещаха от Google, но не е и толкова малко.

7. Таблет Sony Xperia Z2 - $500

Таблетът Sony Xperia Z2 има брилянтен екран и е дори по-тънък от първото поколение iPad Air. Също така е водоустойчив, така че не е нужно да се притеснявате от разливане на течност или при дъжд. Той върви и с няколко безплатни игри и филма.

6. Amazon Kindle Fire HDX 8.9 (2014) - $379

Последният таблет на Amazon е чудесен за четене и забавление. Ако сте член на Amazon Prime можете да се възползвате и допълнителни услуги. Таблетът е един сред най-леките и се предлага с всички нови функции на дебютния телефон на Amazon - Amazon's Fire Phone. Сред минусите е, че не можете да ползвате  Google Play Store.

5. Google Nexus 9 - $400

Новият таблет на Google Има супер ясен екран, най-нова версия на Android и красив алуминиев дизайн, с който се чувствате почти  толкова добре, колкото с iPad. Google Nexus 9 работи гладко и бързо, тъй като е с Android 5.0 Lollipop и в него е вграден новият чип K1 на Nvidia.

4. Samsung Galaxy Tab S - $500

Samsung's Galaxy Tab S е един от най-добрите таблети с Android, които можете да си купите. Екранът е изключително красив, а самият таблет е тънък "като бръснач". Експерти смятат, че екранът на Galaxy Tab S до момента е най-добрият. Той е наличен в два размера 8,4" и 10,5".

3. iPad mini 2 - $299

Въпреки че iPad mini 2 вече е леко остарял, той все още е сред най-добрите таблети на Apple. Цената и качеството са му чудесни спрямо iPad mini 3 - единствената им разлика е в цветовете и бутонът, който сканира за пръстов отпечатък. iPad mini 2 е супер тънък, има красив дисплей и издържа дълго време само с едно зареждане. Чудесен е, ако търсите таблет, който е лесно преносим и лек.

2. iPad Air - започва от $400

Първото поколение iPad-и на Apple все още са сред най-леките, най-бързите и най-мощните таблети. Ако искате красив и бърз таблет, а не държите на годината на производство - то iPad Air е отлична сделка.

1. iPad Air 2 - започва от $500

Apple успяха да направят най-новия си iPad по-тънък и по-бърз дори и от предишния. iPad Air 2 идва с Touch ID, което означава, че можете да отключите таблета, като просто задържите палеца върху бутона Home. 

/снимка: Bloomberg/


1
0 rate up comment rate down comment 0
ivo.petrov.140
преди 9 години
Поредната поръчкова класация Сигнализирай за неуместен коментар