Реакции на обявената сделка за придобиване на Телерик от Progress

23.10.2014 | 18:02
Реакции на обявената сделка за придобиване на Телерик от Progress

Progress Software прие да купи частната компания Телерик АД за 263 млн долара, съобщава WSJ, обяснявайки, че това ще позволи на американската фирма да разработи пълна облачна платформа за разработчици, които да създават приложения в нея за всякакви устройства.

Вестникът цитира Progress, които съобщават, че Телерик е имал приходи от над 60 млн долара за последните 12 месеца и годишен ръст на абонамента над 20%. Компанията очаква сделката, която се предвижда да се сключи през декември да подкрепи малко повече резултатите в първата година.

Progress очаква по-голямата част от ръководството да премине към американската компания, включително Васил Терзиев и Светозар Георгиев, пише Boston Globe.

Съобщението за сделката направи Progress Software на сайта си на 22 октомври 2014. Според него Телерик позволява на общност от 1,4 млн разработчици да създават конкурентни приложения в облачни, мобилни, десктоп и уеб приложения.

Карен Теган Падир, президент на отдела за разработка и развитие на Progress казва за TechCrunch, че купуването на Телерик е стъпка към модернизирането на нейната компания.

Докато Progress е традиционна компания за продажби и маркетинг, Телерик реализира 50% от продажбите си онлайн, без никой да е говорил някога с клиент, коментира Падир.

Телерик не коментира, но публикува на сайта си същото съобщение, както Progress.

Progress Software /Nasdaq: PRGS/ е глобална софтуерна компания, основана през 1981, със седалище в Бедфорт, САЩ.

Телерик разработва приложения, управление на проекти и системи за управление на съдържание, има 800 служители. Основана е от Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Ярамов, Христо Косев, съобщава корпоративният сайт.