Доставчиците на Apple започнаха производството на новия iPad

Публикувана:

Още по темата

 

Доставчиците на Apple започнаха да произвеждат нови iPad, съобщава Bloomberg, цитирайки запознати с темата неназовани източници.

Масовата продукция на големите iPad с 9,7-инчов дисплей вече стартира.

Пускането на продукта на пазара се очаква в края на това тримесечие и най-късно в началото на следващото са казала два източника, поискали да не бъдат назовавани, защото подробностите не били публични.

Новата версия на 7.9-инчовия iPad mini също влиза в производство и вероятно според същите източници, ще бъде пусната на пазара до края на годината.

Времето е от критично значение за Apple, ако иска да се възползва от сезона на подаръците в края на годината.

Очакванията са за нови iPhone с по-големи дисплеи, както и портативни устройства, подобни на часовници за наблюдение на здравето.

Компанията от Купертино, Калифорния ще покаже новите си телефони на 9 септември, са съобщили запознати, цитирани от Bloomberg, WSJ и др. издания.

Преди месец Тим Кук съобщи, че Apple има "невероятна серия", която "няма търпение да покаже".

Говорителят на Apple, Труди Мюлер отказа да коментира. Сред доставчиците на Apple са Hon Hai Precision Industry Co. и Pegatron Corp, чиито акции се повишиха.

 

Apple има нужда да насърчи бизнеса с iPad, втората по големина категория продукти на компанията след iPhone.

За фискалното трето тримесечие, приключило за Apple на 28 юни, продажбите на iPad се понижиха до 13,3 млн.

През юли, по време на коментар на новото партньорство на Apple с IBM Тим Кук даде да се разбере, че то трябва да стане "катализатор за бъдещия ръст на iPad".

 

"Слабо място за Apple е пазарът на таблети", каза Амит Дарянани, анализатор на RBC Capital markets.

Според него "нов старт би могъл да стабилизира приходите и печалбата от iPad за компанията"

През юни Bloomberg съобщи, че най-големите досега iPhone са влезли в масово производство през юни.

Очакваните нови модели са два - един с 4,7-инчов дисплей и с 5,5-инчов дисплей, казват запознати с въпроса, но неназовани източници за Bloomberg.

Потребителите търсят устройства с по-голям дисплей - в Китай 40% от мобилните устройства, базирани на ОС на Google, Android, продадени през 2014 са били с дисплей над 5 инча, по оценка на Forrester Research.

Коментари ( 0 )