Все повече технологични компании се насочват към Манхатън

Новосъздадени компании се стичат към Ню Йорк, заради удобството и разнообразието, което градът предоставя

17.04.2014 | 15:41 Редактор: Ирина Георгиева
Все повече технологични компании се насочват към Манхатън

Новосъздадени компании се стичат към Ню Йорк, заради удобството и разнообразието, което градът предоставя. Стартъпите се управляват от млади хора, които отварят офиси в цял Ню Йорк, но в момента има хиляди малки компании мигрират специално към Манхатън, като сменят работните си места за разнообразие.

Гигантът Google става още по-мобилен като също отваря офис в Манхатън. В момента правителствата на 45 държави приемат Google чрез мобилни устройства като начин за спестяване на разходи за общините. Например ръководството на Администрацията за общи услуги в Ню Йорк стана първата федерална агенция, която успешно е внедрила за своите служители услугата на Google, имейл в облака. Тя ще спести милиони долари на данъкоплатците като намали експлоатационните разходи за електронна поща с 50%  през следващите пет години, общо $15.2.

В Ню Йорк са регистрирани над 600 компании от технологичния сектор. През последните месеци обаче се наблюдава и миграцията на големи технологични гиганти към Манхатън. Такива са например:

  • Tumblr – основана през 2007г. от Дейвид Карп, блогърски сайт.
  • DTI Data – за възстаноявяване на твърди дискове и RAID масиви, с редица безплатни софтуери за възстановяване.
  • B&H Photo Video –основана през 1973г. за електроника, с акцент върху фотографската техника, собственост на Херман Шрайбер.
  • Manhattan Tech Support - специализирана в предоставянето на продукти на информационните технологии и услуги на малки и средни предприятия в Ню Йорк. 

Google има пазарна капитализация от $ 211 400 000 000. Операционната система на гиганта, Android все още продължава да бъде лидер на световния пазар на смартфони. Очаква се телефоните с Android да наситят развиващите се пазари в Азия, Индия и Африка, където едно устройство може да бъде открито и под $ 150. Малките производители и по-стари устройства с по-стари версии на Android, разработени от по-големите производители като Samsung и Motorola също ще стимулират растежа на пазара.