Тази неделя в предаването "Резултат" очаквайте!

Шампионско посрещне на борците след успехите във Финландия!

11.04.2014 | 12:01
Тази неделя в предаването

В "Резултат" ще ви покажем шампионското посрещне на европейския първенец Александър Костадинов и сребърния медалист Любомир Димитров. Ден преди тях у нас със злато се завърна и голямата Станка Златева. Във Финландия българските борци спечелиха рекордните 9 медала от европейско първенство, а президентът на родната федерация Валентин Йорданов им постави оценка - Отличен!

Рекорден брой страни – 106, са заявили участие на световното първенство по бокс за младежи, на което България е домакин. Шампионатът на планетата ще се проведе в зала „Арена Армеец“ от 14-и до 24-и април. В боевете ще видим екзотични страни като Свазиленд, Лесото и Екваториална Гвинея. Световното първенство е и квалификация за младежките олимпийски игри в Нанджинг – Китай. България ще атакува квотите с пълен отбор от 10 боксьори на възраст между 17 и 18 години. Състезанието при девойките няма да е от ранга – световно първенство, а ще е само квалификация за игрите в Нанджинг като страната ни ще има три представителки.

И още пред камерата на "Резултат" застава волейболната националка Елица Василева. Високата 194 сантиметра състезателка в откровен разговор споделя за кариерата си, волейбола и живота извън спорта.

Тези и още теми от света на спорта, гледайте тази неделя, 13 април, от 11 часа в предаването "Резултат". Един час по телевизия и радио Bulgaria On Air, запазен само за спорт – не ни пропускайте!

Водещ - Николета Маданска!