Нямало съмнения, че Мария Габриел ще стане еврокомисар

Паника и страх в Брюксел няма, нито има засилено полицейско присъствие

19.06.2017 | 18:55 Редактор: Иван Берберов
Нямало съмнения, че Мария Габриел ще стане еврокомисар

Няма паника и страх в Брюксел от последните атентати във Великобритания. Той отдавна се е превърнал в град, където на една и съща улица може да се видят равини, араби, индийци и белгийци да съжителстват мирно, предаде кореспондент на Bulgaria ON AIR

Няма и засилени мерки за сигурност, но пък има засилен журналистически интерес. Причините за това са 2 – Brexit и предстоящото изслушване на Мария Габриел за еврокомисар. 

В отговор на въпрос от Bulgaria ON AIR една от трите основни говорителки на Европейската комисия Мина Андреева отхвърли възможността за провал на Габриел. 

На въпрос дали България трябва да влезе в еврозоната Якоб Вторек, икономически анализатор от екипа на финансовия еврокомисар Пиер Московиси, отговори така: 

"Има много аргументи "За" и "Против", но най-голямото ви преимущество ще е бързият приток на капитал, както се случи с Испания, когато прие еврото".

Вторек обаче уточни, че политиците ни трябва да са готови да предотвратят ефекта на "Boom and Bust" (възход и спад), за да не се стигне до евентуална рецесия. 

Стана ясно още, че Европейската комисия подкрепя България за газов хъб.